.

s22

Hogyan kezdjünk golfozni?

There are no translations available.

Sokszor kérdezik klubunkban, hogyan lehetne kipróbálni, ezt a sokak számára oly távolinak tűnő sportot. Vannak akik csak egyszer szeretnének belekóstolni a játékba, de olyanok is akadnak akik örök hűséget esküsznek ennek a sportnak már az első alkalommal.

Pályánkon lehetőség nyílik arra, hogy a golfot egyáltalán nem ismerők is kipróbálják a játékot és mindazt ami a golfhoz tartozik.
Golfizelitő csomagunk kitűnő szórakozást nyújt családoknak, baráti társaságoknak. Ajándéknak is kiváló!

A program alkalmával vendégeinket elektromos golfautókkal (e-car) körbevezetjük a golfpályán, megismertetjük a golf alapvető szabályaival. Profi oktatónk irányításával mindenki elütheti első labdáit.
A golfizelitő 90 perces és a gyakorláshoz az összes felszerelést a klub biztosítja.


Mi is a golf?

Sokan sokfélét mondanak erről a sportról. Az élet sportja, mondják a régi golfosok. Úri sport mondják a szkeptikusok. Klubunk ars poeticája szerint a golf mindenkié. Ezen alapelvünkhöz híven minden érdeklődőnek készségesen segítünk, hogyan is kezdjen golfozni.

A játék lényege egyszerű! Minél kevesebb ütésből a lyukba kell juttatni a labdát, egy erre a célra kialakított ütővel. Mindezt lehetőleg egy golfpályán!

A golfpályák 18 szakaszból állnak. Minden szakasz végén megtalálható a lyuk (hole), amit a green vesz körül. Az egyes pályaszakaszok különböző nehézségűek 3, 4 vagy 5 ütésből kell teljesíteni egy-egy szakaszt. Egy bajnoki golfpályát, mint a tatai is, összesen 71 ütésből kell teljesíteni (erre mondják: par 71-es pálya).

És mi ebben a sport? Sokszor éri vád a golfozókat, hogy nem is sportolnak, csak sétálgatnak. A séta része igaz, de hozzá kell tenni, hogy 6-8 km-es is lehet egy ilyen kis séta, és közben jól kell megütni a labdát. Az ütés (swing) maga igen összetett mozdulatsor. Néhány szakember szerint nem kevesebb, mint 1000 dologra kell a játékosnak figyelnie ahhoz, hogy a labda pontosan oda repüljön, ahová tervezte. Persze az igaz egy golfozót sosem látunk csapzottan, teljesen kimerülten levánszorogni a pályáról, de aki egyszer is végig játszik 18 szakaszt tudja, ez igenis sport a javából.

A legsúlyosabb vád, amely a golfot éri az, hogy drága! Valóban drágább, mintha kimennénk az erdőbe futni, de nem drágább, mint a síelés, vagy a horgászat. Természetesen golffelszerelést lehet venni csillagászati áron is, de lehet már 80 vagy 100 ezer forintért is kapni olyan felszerelést, amivel elkezdhetünk golfozni! Sőt mikor elkezdjük ezt a sportot érdemesebb egyesével megvenni az ütőket. A teljes felszerelés (set) 14 ütőből áll. Egy kezdő golfozó az első hónapokban ebből 3-at használ. Már akkor is élvezetes lesz a játék, ha 5 ütőt tudunk jól használni!


Mennyi idő míg az ember megtanul golfozni?

A golf nem könnyű sport! Az első lépésekhez szükségünk van oktatóra, aki pontosan megmutatja, hogyan is kell megütni a labdát. 5-10 irányított edzés alkalmával és önálló gyakorlással, pár hét alatt elsajátíthatjuk az alapokat. Először a gyakorló pályákon csiszolhatjuk tudásunkat (Driving Range, Par 3-as pálya), majd az edző (Golf Pro) engedélyével (pályaalkalmassági vizsga) kimehetünk és játszhatunk a nagy 18 szakaszos pályán.

A világon több, mint 60 millió ember űzi ezt a sportot rendszeresen! Mit is mondhatnánk, mást, mint hogy ennyien már nem tévedhetnek!

golf teetime 2023 3

golf esem 2023

golf slop r2

OLGC légifelvétel
video
Kérem kattintson a képre!
 • Old Lake Golf Club
 • Old Lake Golf Club
 • Old Lake Golf Club
 • Old Lake Golf Club
 • Old Lake Golf Club
 • Old Lake Golf Club
 • Old Lake Golf Club
 • Old Lake Golf Club
 • Old Lake Golf Club
 • Old Lake Golf Club
 • Old Lake Golf Club
 • Old Lake Golf Club

Adatkezelési Tájékoztató:

Old Lake Zrt. (Old Lake Zrt. 2890 Tata, Remeteségpuszta, a továbbiakban, szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

Részletesen...